Pomlad je končno tu in ob preprogah cvetočega borovničevja sem se spomnila na tole odlično kombinacijo borovnic in lešnikov. Če se v skrinji še skriva lanskoletna zaloga borovnic, hitro tehtnico na pult, sicer pa ne pozabite shraniti recepta za prihajajočo sezono vijoličnih frnikol!
Spodnje sestavine zamesi v drobljivo testo, ga razvaljaj v približno 4 mm debelo plast (najlažje med plastjo papirja za peko in
folije za živila) in prenesi skupaj s papirjem v
pekač premera ~28 cm:
250 g masla
200 g mletih ali sesekljanih lešnikov
250 g sladkorja
200 g bele moke
110 g graham moke
1 žlička pecilnega praška
1 žlička cimeta
600 g borovnic zmešaj z 2 žlicama škroba, razporedi po testu in posuj s 4 žlicami sladkorja. Po vrhu nadrobi preostanek testa in peci približno 40 minut pri 175 °C. Pita naj se ohladi v pekaču, nato pa jo postrezi s sladoledom.
Dober tek! :)
Jest sm slišu da se obeta naraščaj a sm prov slišu in ČESTITAMO!!!!
OdgovoriIzbriši