ponedeljek, 27. oktober 2014

Välkommen till Umeå!

Po dobrih dveh dneh in prevoženih 2500 km sva prispela na cilj, v mesto Umeå. Pot je hitro minila, še vreme nama je bilo naklonjeno in ni oteževalo vožnje. Očitno se z leti človek navadi sedeti pri miru - še pred par leti sva komaj preživela pot v Dolomite, ki so oddaljeni borih 5 ur... Skozi jesensko obarvano Avstrijo in polja vetrnic sva prispela na sever Nemčije, kjer sva se vkrcala na trajekt, ki naju je po 6 urah nočne vožnje pripeljal v švedski Trelleborg. Švedska pokrajina naju je pustila v pričakovanju spremembe vseh 1300 km, tako da sva bila ob koncu poti vesela že vsake manjše spremembe nadmorske višine in česarkoli, kar ni bilo podobno gozdu. Nasploh se človek hitro privadi novemu okolju - danes sva se navduševala nad 10-imi stopinjami, kot da se še pred tednom nisva kopala in sončila na 25-ih.

 Na poti skozi Avstrijo (da bo vsaj kakšna slika z lepo pokrajino v objavi)
Polja in polja vetrnic v Nemčiji
Lederhose :)


Trajekt iz Rostock-a v Trelleborg - na njem pa večinoma tovornjaki, nekaj polno zasedenih bolgarskih in romunskih kombijev in par turistov

Že kar malo avstralske razdalje do naslednjega razcepa

Kako veš, da si na Švedskem? Gozd, gozd in nacionalne barve na cestnih oznakah.

To je to. 1300 km. Zenkrat brez losov.

Prispela na cilj

Ko avto in strešni kovček združita moči


2 komentarja:

  1. Anonimni5.11.14

    A to je sam od gorazda prtlaga?

    OdgovoriIzbriši
  2. Gorazd je komentiral, da moja prtljaga pride še s kamionom. Ne, to je vsa prtljaga brez kovtra in kabla za prenos slik s fotoaparata. :)

    OdgovoriIzbriši